Pasta van de Pastafabriek

Nieuw zijn de verse pasta’s van de Pastafabriek uit Amsterdam, onderdeel van onze afhaalmaaltijden

pasta#1 pasta#2 pasta#3

Naast onze vaste maaltijden, hebben we vanaf vandaag:
– gevulde ravioli met aubergine en Basilicum. Daarover kerstomaatjes pancetta, ruccola en parmazaan
– Verse gnocci met bospaddestoelen en Brababantse blauwkaas
– Stamppotje van boerenkool met Limburgsstoofvlees
– Zuurkoolschotel met abrikoos noten en een vleugje komijn, natuurlijk met onze heerlijke rookworsten

Over de pastafabriek

De liefde voor puur en simpel: Al Dente!
De Pastafabriek heeft haar wortels liggen in Ristorante d’Antica, gelegen aan de Regulierdwarsstraat in Amsterdam.
Familie d’Antuono, is de drijfveer achter dit echt Italiaanse restaurant.

Van oudsher biedt d’Antica haar klanten specialiteiten uit de authentieke Italiaanse keuken, bereid volgens originele familierecepten. En de pasta? Die wordt altijd ‘al dente’ opgediend. Een manier van koken die voor de Italianen van ‘levensbelang’ is: de pasta wordt nog redelijk hard uit de pan met water gehaald om vervolgens in de pan met saus beetgaar, al dente, te worden.

De geweldige reputatie van de verse pasta van restaurant d’Antica verspreide zich snel. Het restaurant kreeg steeds vaker van buitenaf de vraag om pasta aan te leveren. Daarom werd er besloten een eigen pastafabriek op te zetten. De naam ‘fabriek’ schiet eigenlijk zijn doel voorbij, het is een keuken waar, net als in restaurant d’Antica, dagelijks de pasta met ongelofelijk veel liefde en toewijding wordt bereid.

Reacties voor dit bericht zijn gesloten.